under the sea

2008-07-16 @ 09:19:17
Härlig heldag vid stranden idag, precis det jag tycker om allra bäst! Vattnet var dock väldigt kallt, om man jämför med Miami där det var lika varmt som i luften, typ. Förhoppningsvis fick jag lite färg idag. Är blekast i hela familjen och det känns aldrig som om jag får någon färg, trots att jag pressar som fan. Fast efter att ha bränt mig så mycket i Miami så att jag fick feber och frossa så vågar jag inte sola allt för länge utan att dricka, svalka mig i vattnet och ha tjockt lager med solkräm på mig längre.. Iallafall, stranden vi var på heter Vanice Beach och är en utav de kändaste stränderna i L.A, kanske t.o.m i hela USA. Bl.a för den härliga sandstranden och det klara vattnet, men även för deras långa strandväg som är fylld med shopping, dans, musik och mat. Själv köpte jag mig två riktigt fina klänningar för lågt pris. Awsome. Och vet ni vad mer! Det var delfiner där! Precis vid stranden där folk badade och hoppade runt i vågorna. Så fort vi fick se dom sprang mamma, Jonathan och Marlene ner till vattnet och jag grabbade tag i kameran. Sjukt hur stora delfiner är egentligen! Dessvärre fick jag inte så bra bilder då jag inte har köpt mig en bättre zoom än. Men lite såg man allt. Delfinerna hade små bebisar med sig så när det kom en surfar kille som försökte komma ikapp dom drog på ännu mer och lämnade det grunda vattnet. Marlene kom skuttandes tillbaka och sa "Nu kan man nästan säga att jag har badat med delfiner iallafall!". Haha.

Imorgon ska vi åka till ett stort nöjesfällt som heter Six Flags. Six Flags finns på flera olika ställen i USA, men jag har hört att här i L.A är det ett utav de största. Det finns flera berg och dal banor att välja på och allt är värre än Kanonen och Balder tillsammans :D. På tal om Balder: Jag hörde att Rainbow på Liseberg hade kraschat och skadat 40pers? Det är ju jättehemskt. Någonting hade tydligen lossnat så att när den åkte ner så satt hela plattan på snedden och slog i plattformen på marken sedan. Svårt att förklara, men läs på aftonbladet.se så ser ni nog om ni inte redan hört om detta.
 


    
Bild nr 1 är på mig och Britney Spears stjärna, haha.
Bild nr 2 är på delfinerna ^^
bilder nr 3 är på ärbar badvakt. Jag har hört att dom spelade in Baywatch på denna stranden (A).
Bild nr 4 är... ah ni ser.
Bild nr 5 är Six Flags :) IMORGOOON!

Föreställ er Haselhoff springa på den stranden och rädda flickor från hajjar. Haha!

L.A

2008-07-15 @ 06:14:32
Nu har vi varit i L.A i två dagar. Vi bor fem minuter ifrån Hollywood blvd, vilket är en utav de kändaste gatorna i USA. Dock är det inte liiiika coolt som man förväntade sig. Förväntningarna var ju att allt är aaaas stort som i N.Y, och att det vimlar utav kändisar och röda mattor på gatorna. Än så länge har jag bara sett en 70årig Barbie wannabee och massa utklädda asiater (fett creepy). Men det är ändå jävligt häftigt. Vi gick på "Walk of fame", som är en lååång trotoar full med stjärnor på och olika kändisars namn. Även ett ställe där massa filmstjärnor har tryckt in sina händer (ni vet vad jag menar) och fötter. Bl.a Marilyn Monroe, Brad Pitt och Will Smith. AWSOME!

Imorgon ska vi förhoppningsvis till stranden om jag får som jag vill.
FATTA JAG ÄR I HOLLYWOOD!?!?!? JAG HAR SETT SKYLTEN LIVE!!! HUR AWSOME SOM HELST!

drivin in the sun

2008-07-13 @ 18:21:48

Nu så har det gått några dagar sen vi lämnade San Fransisco och började vår resa ner mot L.A...
Först innan vi lämnade San Fransisco helt, åkte vi till en National Park som är.. öh, ja stor iallafall. För mig var det inte jätteintressant då det bara var massa träd. Men vi "barn" roade oss med kameran. Det blev många "Ormbunke bilder" och "trädbilder". Marlene tyckte det var som att leka "Lost". Haha!

Anyway... annars har vi inte gjort så mycket. Vi var i Santa Cruz en dag... och nu är vi på något random ställe... Vet inte vad det heter. Men ikväll är i förhoppningsvis i L.A. Min familj tycker det är kul att vara i så många småstäder som möjligt, bara för att dom heter kända namn. "Santa Maria", "Santa Barbara", "Malibou"... Mm! På tal om Malibou så skulle det iiiinte sitta fel med att få gå på krogen. Men det fåååår jag inte. Jävla cpland, med cplagar. Ofta 21 på att dricka.. Sjukt.

yeye, lite update var det.
Puss


California here we come

2008-07-10 @ 19:50:09
Hejdå San Fransisco, uteliggare, stinande bakgator, Golden gate, alla awsome shopping affärer, en grym stad. Och Hallå California roadtrip!


We've been on a run
drivin in the sun
looking out for number one
California here we come
right back where we started from!

You're soo wrong

2008-07-09 @ 06:41:49

Nu hade jag inte tänkt att skriva om dagen. Eller egentligen kanske det är en del av dagen då jag har tänkt på det hela dagen och varit fruktansvärt förbannad över det.

Mina föräldrar, eller okej, hela min familj tror dom känner mig. Dom tror att jag är den där sura, bortskämda fjortis fjollan som tror att hon är prinsessa över världen och allt hon vill ha är diamanter och ett stort slott. Fel. Allt det där är fruktansvärt fel, förutom att jag är sur. Men vad är då anledningen till att jag är sur? Jo, min familjs fördomar emot mig och emot alla andra, min familjs beteénde på allmänna platser och deras kränkande kommentarer. Nu ska vi räkna hur många fel min familj har om mig.

Fel #1. Min mamma tror att jag är en lyxsökerska och att min största dröm är att få gifta mig rikt.
Svar: Fel. Snobbar och människor som vet att dom har mycket pengar är bland det värsta jag vet. Jag gillar att kämpa, inte att få allting serverat på fat, vilket jag skulle få om jag gifte mig rikt. Sen om jag nu lyckas kömpa mig upp och bli rik och få ett stort hus och en fin rik man... Det är en annan femma.
Fel #2. Min mamma tror att jag är sur på henne när jag inte vill prata med henne.
Svar: Fel. Jag är inte sur, bara fruktansvärt trött på henne och hennes jävla tjat och fördomar mot allt och ALLA. Hon drar alla över en kant vilket gör mig förbannad.
Fel #3. Min lillebror tror att om jag har en liten matfläck på tröjan (som knappt syns) så springer jag hem och byter tröja och säger "ÅÅH euuh en fläääck, nu måste jag byta".
Svar: Fel. Jag försöker ta bort fläcken så att den syns så lite som möjligt och sedan glömmer jag bort att den någonsin funnits där.
Fel #4. Min pappa tror att jag alltid är så sur och negativ.
Svar: Fel ...och rätt. Sur är jag faktiskt väldigt sällan. Trött är jag därimot ofta.. Men med mina vänner är jag väldigt glad, busig och sprallig. Varför skulle jag annars vara ute så mycket när jag är hemma i Göteborg? Jag hade ju knappast haft kompisar om jag var sur hela tiden. Negativ stämmer bra, men det är för att jag alltid förbereder mig på attd et värsta händer då jag blivit så besviken förr. Dessutom är det negativa något jag fått från just mina föräldrar. Dom säger aldrig det posetiva i någonting som t.ex i mat. Istället för att påpeka att dom tycker köttet är väldigt gott, så påpekar dom hur äcklig såsen är.
Fel #5. Min pappa tycker att jag är dum i huvet för att jag inte är komminust och tror att jag tycker det är rätt att folk tjänar mer än andra.
Svar: Fel. Jag är inte dum i huvet för att jag inte är kommunist och jag är inte heller moderat. Jag är politiskt sätt röd, men jag kan samtidigt tycka att på vissa plan att dom som har kämpat för sina pengar, förtjänar sina pengar. Mitt problem i det hela är att vissa som kämpar lika mycket får mycket mindre. Jag kräver inte att de rika ska bli fattiga, bara att de fattiga ska få bli lite rikare. Det min pappa tycker är fel är att stora kändisar som Britney Spears får mycket mer pengar än hennes t.ex bakgrunds dansare. Fel fel fel, igen! Britney har lagt ner hela sin barndom och ungdom på det hon tjänar pengar på. Britney arbetar på allt som ska vara på scenen väldigt mycket mer timmar än hennes bakgrunds dansare har. Dom lär sig en dans. Hon lär sig en dans, en låt, att sätta ihop dessa två, hon sminkas, fixar håret... Hon gör ganska mycket mer... Oj, nu blev detta svaret långt.. Iallafall pappa: FEL!
Fel #6. Min mamma tror att jag gillar glitter och glamour.
Svar: Fel. Va? ... Vadå glitter och glamour? Jag gillar stora t-shirtar med coola tryck på och ett par snygga shorts till... Och det är verkligen inte glitter på något utav det.
Fel #7. Min familj tror att jag är populärast i skolan och att jag är ledaren i gänget... Jag styr.
Svar: Fel. HAHA? Skratta med mig, snälla!
Fel #8. Min familj tror att jag är en bitch som kollar snett på allt och alla och mobbar dom.
Svar: .... Fel! Kaxig, ja! Bitchig, nej. Jag kollar inte snett, men jag kan väldigt ofta svara på folks frågor med en blick. Istället för att dom ska få höra "Är du dum eller?"  så kollar jag lite mer ärligt på dom. Mobbar? Haha, det är väl jag som är den mobbade...? Eller? =/
Fel #9. Min mamma tror att jag är lika bortskämd som dom på "Sweet sixteen". (Det är ett program på MTV där ungdomar anordnar extremt dyra fester på deras sextonårs dag)
Svar: Fel. HAHA! Jag skulle aldrig kräva att mina föräldrar hyrde Jay C eller Usher på mina fester. Jag har inte bett mina föräldrar betala mina fester någonsin. Iallafall inte sen jag var typ 12? Nu till min 18års dag betalade jag allt själv och enda gången jag frågade om pengar så frågade jag om jag kunde låna pengar utav dom tills nästa studiebidrag. Haha, ofta jag skulle bli sur om jag inte fick skorna för 5000kr på min "sweet sixteen"... Lilla mamma.
Fel #10. Min mamma tycker att jag är som Doda. (En polsk blond sångerska som ser ut som Linda Rosing).
Svar: Fel. Jag är varken blond, eller sjunga polska dåliga techno låtar. Jag är inte heller lång och smal och har tuttar som är större än mitt huvud. Dessutom har jag hört att Doda ska vara smart... Det är jag inte heller.
Fel #11. Min systers pojkvän David tror att Marlene var mycket mindre kaxig och svor mycket midre och var dne lilla snälla flickan och säger att vi är helt olika pga detta. Jag är mer fjortis.
Svar: Fel. Jag är inte fjortis. För jag är varken 14, sminkar mig inte som en apa, beter mig inte som en apa, använder inte ord som "Oh my God" "Shit asså" "liksom ba".. åtminstone är jag inte seriös när jag gör det och jag är dessutom inte som en. Jag kanske är mer ärlig än min kära syster? Jag kanske är mer sur när jag är med mina föräldrar och min familj så det kan tolkas som bitchighet. Men det är en helt annan sak än att vara fjortis. Och bara för att jag festar ganska mycket mer än vad Marlene gjorde betyder det inte att jag är fjortis. Jag har bara roligt.

Här har vi några EXEMPEL på hur mina föräldrar tror att jag är. Snälla läs och säg till mig att det inte stämmer. Jag ska komma på fler fel tills imorgon och så skriver jag en till lista..Det var faktiskt lite roligt!


"My dog is retarded"

2008-07-08 @ 09:00:35

Jag vet inte varför rubriken är som den är, men det var en tjej på tv som sa det på ett så roligt sätt nyss.

Ja, Californien var det! Först kanske jag ska dra lite snabbt vad vi gjorde sista dagarna i Florida. Vi åkte till Miami och var där en natt. Stränderna var underbara, men stan var inte mycket att skryta om.. Vad vi såg iallafall. Vi var på disney world några gånger till, och sen på lördagen var vi på Sea-World. Det var sjukt häftigt. Späckhuggar-showen var det ballaste jag sett. Förstår inte hur ett sådant stort djur kan lära sig sådana konster.. Jätteimponerad blev jag. Fick även mata sälar och sjölejon och vara väldigt nära delfiner. Haha, dom kom aldrig så nära att jag kunde nudda dom. Sea-World rekomenderar jag till alla er som åker till Orlando någon gång!

Efter att ha flygit i drygt 6timmar kom vi fram till San Fransisco igår klockan 23, lokaltid. Vi möts väldigt kvickt utav uteliggare och folk som "rymt hemmifrån". Även imorse när vi gick ut på stan var det äckligt mycket uteliggare. Jag skojar inte när jag säger att dte var flera stycken i varje gatuhörn. Men när man kommit till centrum var det knappt några alls. Då var vi mest rädda för ficktjuvar, haha! Iallafall, den första affären vi går in i är H&M... Skoja inte vilken jävla rea det var! 5dollar per bikinidel. 5*6 är 30kr.. 30kr!! GALET BILLIGT!!! Jag och Marlene löpte amok där inne.. det kliade i fingrarna för det fanns så mycket jag ville köpa, men eftersom jag valde att ha full väska när jag åkte hit så har jag inte så mycket plats kvar... ingen alls egentligen då jag fyllt både min, mammas och Jonathans väskor med mina kläder. Hehe (A)... Men det blev iallafall en svart bikini och en rosa klänning.. (suprise att det var rosa va?)... Marlene köpte däremot ganska mycket mer... Hennes summa blev 118dollar typ? Galna kvinna. Sedan hamnade vi iallafall i China Town.... Orkar inte berätta så mycket därifrån, rätt tråkigt, mycket kineser och äckliga uteliggare. Ja, vi gjorde inte så mycket mer än att gå runt och kolla  på saker.. På vägen hem köpte jag mig en t-shirt med trycket "I'm not a bitch, just giftenly outspoken"... Tänkte ha på mig den på jazz-lektionerna i skolan eftersom Monica tycker jag har attitydsproblem ^^, .... Tyckte t-shirten stämde rätt bra, haha! 

Imorgon ska vi till fängelset som ligger på en ö, Alkatras. Vi såg det idag när vi var vid hamnen, men imorgon åker vi ut till ön. Ska bli lite coolt...   Men nu ska jag sova då jag inte fått göra det på flera dagar för min familj är dum i huvet och hyper... "Vi måste upp 7 på morgonen och hinna göra allting som man kan göra och se alla hus i alla olika färger... men vi får inte kolla i affärer för det tycker inte pappa är roligt" .... Jag njuter verkligen..


Bild på mig innan vi åkte till "Disney Downtown", som är ett mer festställe, bild från Späckhuggar-showen och en bild på Marlene&David med San Fransisco i bakgrunden.


if you are going to San Fransisco

2008-07-07 @ 11:23:04

Tänkte bara uppdatera en snabbis så ni vet att jag lever. Kom fram till San Fransisco för drygt en timme sen och klockan är halv 3 på natten. Så nu är avståndet 9timmar efter er, haha. Berättar mer om allt imorgon eller något :) 

Godnatt!
btw. fett mycket uteliggare här...