run with me

2008-10-31 @ 19:12:18
Gud vad jag inte orkar med osäkra kvällar. När man antingen gör hur mycket som helst eller så slutar det med att man sitter hemma och kollar på Oc. Jag är visserligen fettsugen på det sistnämda.

Idag har jag varit på Frölunda torg med min kära mor. Vi sprang runt som dårar i varenda affär för att hitta en vinterjacka till mig. Först tänkte jag faktiskt ta den populära Svea-jackan, som är snygg, man vet att den är varm, men som dock är dyr (för dyr för min plånbok åtminstone). Sedan hittade vi en jacka på Esprit. Den var helt okej, rätt cool och stilren med en ball krage... Men jag vågade inte köpa den för att jag inte litade på att den kommer vara varm. Nu ångrar jag lite att jag inte köpte någon jacka eftersom jag inte tog med mig någon vinterjacka ner till Göteborg och det har ju verkligen blivit vinter här nu. Kanske springer in och köper något imorgon.
 
Kvällen då. Som sagt, osäker,  eftersom folk ska på en fest där det redan är alldeles för mycket folk inbjudet och då vet man inte om man kommer in. I vilket fall så ska jag ut på krogen med Iwetta och company efter festen. Så egentligen spelar det inte så stor roll för mig om jag kommer in på den festen eftersom jag bara vill dit för att förkröka lite. Haha. Nu ska jag mumsa vidare på mitt halloween godis.



byebye party people!
Saknar dig Philip
.

it's a bad dream

2008-10-31 @ 14:00:22
Jag har hittat mig en ny favorit låt som jag sönderspelar just nu och har gjort det i drygt en timme. Det är Keanes låt A bad dream, och som vanligt så hittade jag låten via ett OC avsnitt. Helt underbar!



I wake up, it's a bad dream
no one on my side
I was fighting
but I just feel too tired
to be fighting,
guess I'm not the fighting type.

i can't escape

2008-10-31 @ 00:32:17
Nu har jag sett hela filmen utav P.S I love you och jag tycker fortfarande inte att den var bra. Visst den är väl fin, men den berör inte alls på samma sätt som boken gör. Dessutom stör ma sig så sjukt mycket på att ingenting är som det ska vara.

Förövrigt så har jag varit på bio med Natalie, Simon och Sebbe ikväll. Vi såg Patrik 1,5 som jag länge har velat se. Filmen var jättefin, en utav de bättre svenska filmerna som gjorts faktiskt och baktanken med filmen var asbra. Den handlar om två homosexuella killar, Sven och Göran, som vill adoptera ett barn. Det blir inte riktigt som dem tänk sig när en 15årig "ligist" kommer och ringer på dörren och presenterar sig som Patrik. Man får se livet ur en bögs perspektiv och hur många homosexuella faktiskt lever i dagens samhälle och hur dem behandlas. Jag störde mig så himla mycket på folk i biosalongen som började åha sig och blunda så fort paret i filmen kysstes. Vad hade dem tänk sig? Att bögar inte pussas? Att det inte ska visas på bion? Homosexuella par är precis som vilket annat par som helst. Hade det varit Angelina Jolie och Brad Pitt som hade kyssts och börjat ha sex på duken så hade ingen i biosalongen brytt sig, förutom några fjortisar som förmodligen hade börjat fnissa lite. Blir så trött på folks fördomar. Men filmen är verkligen värd att se! Ska förmodligen hyra den sen när den kommer ut på dvd också.



Nu ska jag fortsätta mysa med min inneboende, Tiger. En katt som egentligen bor lite längre ner på en annan gata, men som har flyttat in hos oss. Han är lite grinig och har börjat riva mig en massa nu. Uppmärksamhets katt....  

Saknar dig Philip.

Lika som bär?

2008-10-29 @ 21:25:17
Jag och Anna har suttit nu ett tag och diskuterat att många tycker vi är lika. Först trodde jag det var längden och håret kanske.. Men nu skickade Anna en jämförande bild på oss två. Och fan, vi är rätt lika...

Eller? Läpparna, näsan, ansiktsformen... Vad tycker ni? :D



Härligt att ha dig tillbaka sötnos :) Det är nu glömt och gömt. Vi behövde bara en liten paus, som alla lyckade förhållanden behöver ;) right? Nu är tvilling powern tillbaka. Stockholms gator, se upp!

You and me won't be unhappy

2008-10-29 @ 21:09:11
 
Hääärlig dag!
Inget regn, och en heldags shopping med Natalie. Dessvärre är det ju kallt som fan när man bara har leggins, en tunn skjorta på sig och skinnjackan över det.. Vintern är verkligen här nu.

Har verkligen saknat det här vardagslivet man hade i Göteborg. Då man bara kunde ringa en kompis och mötas i stan för att shoppa lite och sen kanske ta en fika. Jag har aldrig tid med det i Stockholm... Anyway. Vi strosade runt inne på Nordstan eftersom det var så jävla kallt ute. Natalie var ute efter ett par jeans och lackleggins, medan jag bara ville ha lite allmänna viktiga saker som strumpbyxor osv. Det tog ett tag innan Natta kunde bestämma sig, men tillslut blev det ett par från Gina Tricot som satt skitsnyggt på henne :) Jag köpte en kofta och ett par leggins där, och även strumpbyxor, knästrumpor och en nopprare på H&M. Skönt att bara få shoppa av sig lite.. har inte gjort det sedan USA. 

Imorse fick min kära mor klippa mig också (eftersom jag inte pallar lägga pengar på frisörer som ändå pajjar håret). Det blev visserligen inget speciellt men topparna blev finare och så klippte jag en liten snelugg eftersom jag var så trött på mitt tråkiga medellånga hår som dessutom är råttfärgat.

Nu ska jag ta och börja koreografera ihop ett jazzsolo och ett improsolo.. Kul. Dessutom ska jag sakna Philip lite som har åkt till Polen idag :(


Dålig bild.

Over my head

2008-10-29 @ 11:48:21
Jag gick och la mig tidigt igår. Redan klockan 22 låg jag i sängen och kollade på OC och väntade på att sömnen skulle ta över. Sjukt skönt att man sedan kan vakna av sig själv redan klockan halv 11, vilket inte är vanligt när det gäller mig.

Igår eftermiddag så var jag, mamma, pappa och farmor hemma hos min pappas faster. Hon är 93år, iprincip senil och sjukt rolig. Iallafall, varje gång man är där så börjar dom ha diskussioner om dagens ungdomar, invandrare eller andra grejer som stör dom så oerhört mycket. Och igår var det inte annorlunda. Dom frågade mig (som dom ALLTID gör) "Tycker du om Stockholm eller Göteborg bäst?" .. Jag svarar: Malmö.     Frågorna har börjat trötta ut mig. Pappa fortsätter: Ja Göteborg blir ju kallat för Gangster staden nu för tiden.  Yes, tänkte jag. Detta är mitt ämne. Alla andra där är över 50år, så dom har ju bara koll på det som står i tidningarna. Och såklart börjar dom prata om att ungdomarna bara vandaliserar och förstör och skjuter hit och dit. Dom har förstört en busshållplats precis här vid oss, och jag kan helt ärligt förstå dom. Är man mellan 13-17 i Göteborg så finns det ingenting roligt att göra på kvällarna. Man är för stor för att sitta hemma varje fredagkväll och spela kort eller sällskapsspel som min pappa tyckte dom borde göra, och man är för ung för att gå in på krogen. Vad ska man då göra för att livet ska bli lite mer spännande? Det är klart man börjar förstöra saker. Jag kommer själv ihåg när jag var 14-16år och hängde i Backa. Fan, det fanns ju ingenting att göra på kvällarna. Bowlinghallarna kommer man inte in på efter 20 om man inte är 18år, inga affärer är öppna.. Så vad finns det kvar att göra? Hänga utanför Jourlivs? Inte jätteroligt när man redan har gjort det hundra gånger. Så då är det klart att man hittar på egna aktiviteter eftersom samhället vägrar hjälpa en med det. Man busar med bilar som kör förbi genom att kasta sten, man förstör busshållplatser och väntar på att polisen ska komma för att det ska bli lite roligare... Jag klarar inte av när vuxna människor, eller gamla pensionärer ska börja klaga på oss ungdomar och säga att det var bättre på deras tid. Nej, det var det inte. Pappa har själv tidigare berättat att han gjorde inbrott i kiosker och drack öl och klättrade på taket på hissar när han var 14-15.. Så han var inte så mycket bättre själv. Varför blir det då så att ungdomar i Göteborg vandaliserar så mycket? Brist på aktiviteter! Jag, Philip och Johanna stog i måndags mitt på Drottningtorget i Göteborg och hade ingenting att göra. Klockan var 22 så man kände egentligen inte för att åka hem, men det fanns verkligen ingenting annat att göra. Och eftersom Philip inte är 18 kunde man inte gå på krogen. Varför fixar man bara inte fler kvällsaktiviteter tiill ungdomar? Bowlinghallar som har öppet lite senare, fixa så att inte senaste biofilmen går klockan 21... Vad som helst! Så slipper vi höra gamlingarnas tjöt.

Idag ska jag ut på stan med Natalie och shoppa lite. Så får vi se vad det blir :) Nu ska jag hoppa in i duschen.
Ciao.

Love you till the end.

2008-10-28 @ 13:36:03
Jag har förresten läst ut boken PS. I love you. Underbaraste boken som finns på denna jord. Ärligt talat, sjukt värt att köpa den och läsa den. Sjukt värt. GÖR DET! Eller låna! Låna av mig om ni vill! Den är så jävla underbar på riktigt. Varje gång jag läste den så började jag gråta. Om inte på utsidan så på insidan. Författaren har verkligen lyckats få in alla känslor i detalj så att man nästan själv känner dem. Så mycket smärta, glädje, saknad, sorg och hopp. Boken handlar om en tjej, Holly, som är runt 29år, gift med sin man Gerry och dom har precis börjat planera barn och sin framtid när dom får veta att Gerry har en tumör i hjärnan. Han dör.     Hur skulle du gå vidare om ditt livs kärlek helt plötsligt inte längre fanns där? Kan man överhuvudtaget gå vidare? Läs boken och se hur Holly gör för att klara av att leva vidare utan sin bäste vän, sin själsfrände och sin make.

Men vet ni vad. Se inte filmen. Den är så sjukt mycket sämre än boken. Jag satt och var irriterad när jag såg första halvan av filmen för ingenting stämde, inte så som jag hade tänkt mig iallafall. Jag såg inte ens klart filmen. Däremot har den en av mina favorit låtar som soundtrack: Love you till the end.



Sometimes there's only one thing left to say.

insatiable

2008-10-28 @ 13:22:06

Ojoj, nu var det längesen jag bloggade. Har verkligen inte orkat och det har inte känts som att jag har haft något vettigt att skriva.

Det är tisdag, höstlov och jag är i Göteborg. Har precis varit på Landvetter och lämnat av min Philip. Han har varit här på besök och fått träffa på min familj och mina vänner. Tyvärr hann han bara vara här söndag-tisdag för att imorgon flyger han nämligen till Polen och ska stanna där i en och en halv vecka.  Jättekul för mig som inte får träffa honom på hurlängesomhelst. Kanske flyger dit nästa vecka jag också. Får se hur det blir med dansen osv först innan jag bestämmer något.

Anyway. Helgen har spenderats med mina uuuuunderbara vänner. Johanna välkomnade mig i fredags med att ta ut mig på krogen med henne och hennes klasskompisar. Mysigt. Dock var vi inte ute så länge eftersom ingen av oss var så jättetaggad. Under lördagen var jag hemma mest men sedan blev jag bjuden på tjejkväll hemma hos Natalie. Det var jag Ida, Mia och Natta som satt och myste med tacos och en av mina favoritfilmer "the holiday". Hur mysigt som helst tills någon ringde på dörren mitt i filmen. In kommer Natalies pojkvän Simon med Sebbe, Pukki och Marcus. Dom kommer in, säger hej, och går upp och spelar tv-spel. Haha, tur för dom att dom inte förstörde filmen iallafall. En halvtimme senare ringer det på dörren igen. "Jag lovar att det är Haller och Markus Linde!" sa jag. Och gissa om jag hade rätt! Dessutom var Linus Harbeck med där. Dom kom in, hälsade, och gick upp för att spela pingis. Haha. Älskar mina sociala kompisar.

I söndags kom hjärtat till Göteborg (jag menar inte Lovisa denna gången, höhö). Vi hann inte vara hemma så länge eftersom vi skulle in till stan för att möta Lovisa och köpa IFK biljetter. Dessvärre var Lovisas tåg 2timmar försenat så hon satt fortfarande fast i Alingsås som hon redan hade gjort i drygt en halvtimme första gången vi ringde. TA ALDRIG INTECITY TÅGET!! ALLTID FÖRSENING, TÅGBYTE ELLER ANNAN SKIT! Iallafall. Till slut kom Lovisa, och efter mycket gnäll och tjafs från Philips sida fick han till slut gå med på att äta på Mc donalds för att vi inte skulle hinna äta på Jenses eftersom matchen skulle börja om 40min. Han blev som en 5åring. Förutom att 5åringar brukar gilla Mc donalds, men icke Philip. Haha!

Matchen var AWESOME! Elfsborg lägger 1-0 efter kort tid och får upp självförtroendet med en gång. Synd, skrattar bäst som skrattar sist. Bara några minuter senare kviterar IFK till 1-1.. och sedan rullar det på. 2-1,-3-1.. Lovisas bror, Erik, körde världens snyggaste väggspel med två spelare (kommer inte ihåg om det var Alexandersson?) inne i straffområdet. Mål blir det. Dock la inte Erik det men han assade iallafall. 4-1.....5-1 Elfsborgs publik går hem. HAHA skrattar bäst som skrattar sist igen. 5-2! HAHA. Dom lade ett mål till tillslut. Fast deras publik hade gått hem. SYND! Men kan ni förstå att jag fick med mig mitt gnagetfan på IFK match, och dessutom stå i nedre klacken?! :D Tack Philip!

Gårdagen blev en ganska stressig dag då alla ville hinna träffa Philip innan han åkte hem. Först blev det hem till Natalie som var barnvakt åt sina småsyskon. Philip tog över barnvakts jobbet och lekte med dom i 2-3timmar. Sedan kom Anita hem till Natta.  Så då drog jag, Philip och Anita hem till mig för att käka tacos (namnam). Nu fick vi ta 50bussen ännu en gång och åka in till stan för att träffa Johanna. Vi strosade runt lite i stan och mötte sedan Sebbe och Haller som var hemma hos Oscar och lanade. Nej usch för lan, vi åkte hem...

Puh. Sa ju att jag inte hade något vettigt att skriva!

Finns du påriktigt?


 


she will be loved

2008-10-09 @ 23:43:14
Härligt. Snart är det fredag igen och då får man äntligen sova ut igen! Längtar.

Vet inte egentligen vad jag ska skriva. Har sådant lyckrus genom hela kroppen nu hela tiden att jag inte vet vart jag ska ta vägen. Känns som en sjuk dröm alltihop. Finns du verkligen på riktigt? Är du verklig? Finns nog inget bättre talesätt än "Too good to be true" när det gäller dig. Varenda gång vi skiljs åt måste jag nypa mig själv en gång extra för att se till så att jag inte drömmer. Kan inte fatta att det är sant än. Underbara människa.

Som sagt. Är så.. ah jag vet inte. Jag kan inte ens skriva.


(Bild från dagens rast under  Religionen. Jag och min Emma)

sometimes i'm scared of you

2008-10-05 @ 12:59:20
Gårdagens dans var underbar. Vi hade en gästlärare eftersom Therese Carlsson var och hjälpte barnen på Lilla melodifestivalen. Bianca hette hon. Först var jag skeptisk till henne, tyckte hon verkade tråkig, men sen när vi började köra koreografin blev jag glad igen. Vi körde en härlig dans till Apologize som var en riktig Nicole dans. Mer sånt, tack!

När jag kom hem hade Lovisa köpt en kanelbulle till mig eftersom det var kanelbullens dag. Kärlek på det <3. Vi satt och kollade på One Three hill som tjejerna hade fått låna utav våran granne, haha. Sköna tant.

Denna dagen kommer bli riktigt spännande. Ska spela badminton som jag aldrig gjort förut, sedan blir det piabakning och på kvällen ska vi kolla på Ps. I love you. Det känns ioförsig lite surt eftersom jag inte hunnit läsa ut boken än, men jag har hört att boken är så mycket bättre iallafall så då spelar det ingen roll :).

Ha en bra dag.

here I am once again

2008-10-04 @ 15:35:08
Jag fick nyss en anonym kommentar utav någon i bloggen och personen skrev:
"Om man inte vet hur man behandlar en vän är man ingenting värt. du äcklar mig".

Det här påminner mig om varför hela Dansettan i vår skola bråkar, och detta påminner mig om vilka underbara vänner jag egentligen har. Dansettans problem är att ingen i klassen vågar gå fram till tjejen de tycker illa om och säga till henne att sluta bete sig illa. Så tjejen fortsätter på samma sätt som förut för hon förstår inte vad som är fel med hennes beteende. Istället går alla andra i klassen och viskar bakom hennes rygg om vilken Fitta hon är och att alla ska ignorera henne. Det slutar med att tjejen bryter ihop och förstår förtfarande inte vad hon gjort för fel. Är det okej att hon ska känna så?

Mina vänner lyssnar inte på rykten. Det älskar jag. Hör dom något om någon så går dom fram till personen direkt och frågar "Stämmer detta?". Jag har själv blivit sårad många gånger men istället för att mina vänner vänder den personen ryggen åt så fort den gjort något "elakt" så går dom fram till personen öga mot öga och frågar "Varför gjorde du så här? Vad var det du menade med det?" ... Dom skickar inte några anonyma medelanden eller sms från dolt nummer utan de står rakt ut för vad de tycker och tänker. Det var något jag inte vågade göra förut, men jag har lärt mig det tack vare mina fina vänner. Mina modiga och starka vänner som inte är rädda för någonting.

Om du har åsikter om någon, tycker och tänker någon, varför står du inte för det då? Varför inte bara gå fram till personen och fråga rakt ut varför personen beter sig som den gör? Varför inte ta reda på vad som hände? Jag blir så trött på personer som skriver sådana här kommentarer, sådana som inte vågar stå för vad de tycker och tänker utan istället ger onda, hatiska blickar i skolan. Det är just sånna personer jag då tappar respekten för och nästan inte ens vill förklara mig för. Varför ska jag göra det? Varför ska jag kämpa för en chans om att få förklara  mig och stå och försvara mig själv när dom ändå inte vill lyssna? Fine! Jag har vänner som faktiskt bryr sig, som vill veta mina anledningar. Som är mina riktiga vänner.

Ni kan trycka på mig, ni kan ge mig blickar, ni kan hata mig! Försök såra mig så mycket ni kan.. Stick hål på mig för fan. Ni vet ju ändå inte vad som hände, och jag har mina riktiga vänner kvar som vet, som bryr sig om att ta reda på sanningen.

nobody said it was easy

2008-10-03 @ 23:45:11
Över en vecka har gått nu sen jag skrev ett förståeligt inlägg. Och över en vecka sen lägret var.

Lägret var hur kul som helst. Ettorna var överförväntan sjukt trevliga. Visst, det fanns ju såklart undantag men i det stora hela var alla jättesköna. Det blev allt från hinderbana, till kompostgrävning, till smickersånger, till ledarnas Call on me dans. Call on me blev en succé, sjukt kul. På lägret fick jag ju även lära känna mina favoriter Philip och Josef, de söta teater ettorna. Hela lägret i sig är en så lång historia att jag inte ens orkar dra det.

Helgen blev inte alls som väntad heller. Fredagen blev det sovning (det var visserligen väntat), men lördagen blev lite annorlunda. Jag och Saga hade en heldag tillsammans. Först satt vi och käkade lunch/middag på Philips jobb i Kista (vi fick gratis mat! awesome) och efter det blev det att åka hem och göra sig iordning inför Kims fest sen på kvällen. Festen blev också allmänt udda. Höga klackar, stukade fötter, spya och telefonsamtal. Visserligen inte så udda för en fylla med Göteborgsbrudarna men ändå :) Det var faktiskt kul att få åka på en hemmafest för engångs skull. Har blivit krogen på senaste tiden vilket för mig har blivit överskattat. Men men.. Anyway, helgen fortsätter. På söndagen blev jag bjuden på brunch med Philips och Josefs teatergrupp. Don't ask! Men det var himla trevligt. Udda människor teatrare alltså men sköna som fan. Kvällen slutade hemma hos mig med Lovisa, Saga och så hade vi fått fint besök utav Andi. Vi spelade spel (Så kan det låta), drack lite och sen blev det läggdags. Måndagen blev inte lika uppskattad för min del då jag verkligen bara ville fortsätta sova.

Tisdagen blev som en fredag då vi hade studiedag på onsdagen. Jag följde med Josef och Philip till gymmet och satt och skrattade åt dom när dom kämpade sig med sina situps och sina desperata försök åt att få mig att gymma. HELL NO! Det resulterade i att jag hängde utanför fönstret.. Tack killar. Vi drog och mötte Lovisa så vi kunde käka lite middag efter den ansträngade tiden på gymmet. Väl hemma sedan hade Saga fixat för fullt då tjejerna från hennes klass och killarna från M2 skulle hem till oss och ha spelkväll. Jag, Philip och Josef låg i min säng hela kvällen och kollade på film. Runt 2 på natten drog killarna hem och runt 4 somnade resten av folket i lägenheten.

Detta får räcka för idag. Nu är det iallafall äntligen fredag och jag ska bara sova...
Och förresten! Hur kunde jag glömma? Jag har ju köpt en bok. Igår när jag och Lovisa var inne på hemköp så såg vi massa pocketböcker. Jag såg med en gång en bok jag har tänkt läsa innan (trots att jag aldrig läser böcker).. nämligen "Ps. Jag älskar dig". Jag började läsa den igårkväll och har redan läst över 150sidor (vilket är mycket för att vara jag!). Iprincip varenda gång jag öppnar boken börjar jag lipa. Den är så... åh... kärlek alltså!


You tell me you're in love with me
Like you can't take your pretty eyes away from me
It's not that I don't wanna stay
But everytime you come too close I move away


 


(bild från ettan)

never again

2008-10-01 @ 15:35:28
För att slippa allt drama som pågår just nu så ska jag iväg och fika med Lovisa, Annis och Jempa.
Hatar när saker blir större än vad de egentligen borde vara.



It's not your problem. This is my battle.

just can't stop

2008-10-01 @ 13:21:30
När blev saker och ting så komplicerade?
Det var ju inte meningen att det skulle bli så här. Orkar inte med en till sån här sak.


(bild från festen i lördags. uppdatering kommer)